Нетаньяху назвав висунуті проти нього звинувачення спробою перевороту

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав висунуті проти нього звинувачення в корупції політично мотивованими і спрямованими на його відсторонення від влади.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав висунуті проти нього звинувачення в корупції політично мотивованими і спрямованими на його відсторонення від влади.   В ході свого телезвернення до громадян країни Нетаньяху заявив, що звинувачення проти нього є спробою змови проти прем'єра, так як вони були пред'явлені в розпал політичної кризи в країні, пише «Інтерфакс».

За словами глави ізраїльського уряду, він став жертвою «політичного полювання на відьом» і закликав співгромадян добиватися розслідування проти тих, хто вів проти нього розгляд.

21 листопада генеральний прокурор Ізраїлю Авіхаїлів Мандельбліт прийняв рішення висунути обвинувачення в обмані громадської довіри, корупції і шахрайстві прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньяху.

Його підозрюють в отриманні дорогих подарунків від представників бізнес-спільноти в обмін на політичні послуги та підкуп ЗМІ.

Сам Нетаньяху неодноразово спростовував причетність до корупції. За даними ЗМІ, процес стосовно політика може зайняти близько року, протягом якого глава уряду згідно із законом не зобов'язаний йти у відставку.

Раніше в Ізраїлі провалилися переговори щодо формування уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: