Інтерпол переглядає запит РФ про затримання Мельничука – Аваков

Читать на русском
Генеральний секретаріат Інтерполу після звернення НЦБ Інтерполу в Україні ухвалив рішення про перегляд запиту РФ щодо оголошення у розшук і затримання екснардепа і першого командира батальйону Айдар Сергія Мельничука.

Генеральний секретаріат Інтерполу після звернення НЦБ Інтерполу в Україні ухвалив рішення про перегляд запиту РФ щодо оголошення у розшук і затримання екснардепа і першого командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков, передає пресслужба МВС.

«Російська Федерація постійно зловживає інструментами Міжнародної організації кримінальної поліції (МОКП) Інтерпол для незаконного переслідування в інших країнах світу наших громадян. Чергову таку провокацію вчинено правоохоронними органами РФ щодо громадянина України С.Мельничука, колишнього народного депутата України, який був затриманий під час перетину грецько-болгарського кордону за сфабрикованими обвинуваченнями у нібито причетності до вбивства у квітні 2014 року у Ростовській області РФ», - заявив міністр.

Також він зазначив, що МВС України і Національне центральне бюро Інтерполу Національної поліції України заявляють про неприпустимість зловживання інструментами МОКП Інтерпол відповідно до ст.3 Статуту цієї організації, що забороняє політично вмотивоване переслідування осіб.

«Дипломатичними каналами йде активна робота для того, щоб громадянин України С.Мельничук зміг повернутися додому», - додав Аваков.

Голова МВС звернувся до Генерального секретаря МОКП Інтерпол пана Юргена Штока щодо необхідності вироблення дієвого механізму блокування зловживання РФ своїми правами як держави-члена організації.

Нагадаємо, на грецькому кордоні Інтерпол затримав екс-нардепа і першого командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

Як відомо на самому початку АТО (ООС) Мельничук очолював один з перших доборовольчих батальйонів «Айдар».

У жовтні 2014 року він пройшов в Раду за списком Радикальної партії Олега Ляшка, проте вже в лютому 2015-го після скандалу був виключений з фракції.

Також повідомлялося, що Сергій Мельничук провалив передвиборчу обіцянку домагатися анулювання всіх боргів перед Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: