Затримані на Азові рибалки повернулися в Україну

Читать на русском
В Україну повернулися рибалки, затримані в Азовському морі російськими прикордонниками, їх притягнули до адміністративної відповідальності.

В Україну повернулися рибалки, затримані в Азовському морі російськими прикордонниками, їх притягнули до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

«Сьогодні вранці на посаду технічного спостереження Держприкордонслужби надійшла інформація, що кораблі БО ПС ФСБ РФ доставлять в район загальновизнаної системи поділу руху в Азовському морі малий плавзасіб з українськими громадянами, які були затримані ними 14 лютого цього року. Вже через кілька годин, на відстані близько 10 морських миль від порту Бердянськ, тактична група катерів Маріупольського загону Морської охорони, яка несла службу в даному районі, виявила кораблі БО ПС ФСБ РФ, від яких в сторону українського берега прямував малий плавзасіб. У міру наближення він був розпізнаний як ЯЗП-0901, на борту якого перебували 4 людини», - йдеться в повідомленні.

За результатами огляду та перевірки документів, що засвідчують особу, встановлено, що це той самий плавзасіб і ті ж четверо громадян України, які в порушення чинного законодавства вийшли в море.

Їх супроводили в порт Бердянська і встановлюють обставини їх затримання російською стороною.

За порушення прикордонного режиму та порядку виходу плавзасобу в море кожен з рибалок притягнутий до адміністративної відповідальності, а на плавзасіб накладена заборона виходу в море терміном на 30 діб.

Нагадаємо, 15 лютого російські прикордонники ФСБ затримали чотирьох українських рибалок в Азовському морі за вилов риби. На катері виявили майже 300 одиниць камбали-калкана.

Керченський міський «суд» заарештував на 10 діб чотирьох українських рибалок.

25 лютого чотири українські рибалки, затримані 15 лютого російськими прикордонниками ФСБ в Азовському морі за вилов риби, звільнені після адміністративного арешту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: