Слідом за ЄС санкції проти Сирії запровадила ще одна країна

Читать на русском
Великобританія запровадила додаткові санкції проти Сирії, внісши до списку санкцій вісім бізнесменів і дві компанії з цієї країни.

Великобританія запровадила додаткові санкції проти Сирії, внісши до списку санкцій вісім бізнесменів і дві компанії з цієї країни.

Про це повідомляється на сайті британського міністерства закордонних справ у понеділок, 17 лютого.

Причиною тому називається пособництво фізичних і юридичних осіб, які потрапили під санкції, «деструктивному сирійському режиму».

Відзначається, що рішення було ухвалено слідом за аналогічним розширенням списку санкцій Ради Євросоюзу в рамках «періоду Перехода».

«Великобританія продовжує тісно співпрацювати з європейськими партнерами, щоб накласти санкції на тих, хто отримує прибуток від руйнівної сирійської війни. Ми також будемо продовжувати відстоювати міжнародні правила, які забезпечують нам безпеку і які режим Асада - і його російські союзники - прагнуть підірвати», - пояснив міністр Близького сходу і Північної Африки Джеймс Клеверлі.

Раніше 17 лютого Євросоюз розширив санкції щодо нинішньої влади Сирії. У «чорний список» потрапили ще вісім осіб і дві компанії.

Нагадаємо також, США запровадили нові санкції проти Російської федерації. Обмеження стосуються трьох російських організацій за законом про нерозповсюдження зброї масового знищення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: