Назвали області, які першими отримають тест-системи на виявлення коронавірусу

Читать на русском
Львівська, Чернівецька та Закарпатська області першими отримають тест-системи для виявлення коронавірусу.

Львівська, Чернівецька та Закарпатська області першими отримають тест-системи для виявлення коронавірусу.

Про це заявив на брифінгу в Нових Санжарах в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін.

«Ми запланували таким чином, що це буде поетапний процес. Ми також будемо проводити навчання фахівців-вірусологів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів. Першим пріоритетом, і ми очікуємо, що в кінці цього тижня або на початку наступного такі тест-системи будуть насамперед спрямовані в три основні області. Це Львівська, Чернівці та Закарпатська області. Це перші регіони, які отримають такі тест-системи», - сказав Кузін.

Він уточнив, що спочатку буде проведено навчання фахівців, які після цього зможуть працювати на локальному рівні.

«Це - регіони, де, за нашими даними, найбільша кількість осіб, які працювали в Італії. Ми також очікуємо повернення таких осіб у зв'язку з ситуацією в Італії», - пояснив представник Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, фахівці озвучили результати тестів на коронавірус близько половини українців та іноземців, які перебувають на обсервації в санаторії «Нові Санжари».

Як відомо, ВООЗ надала Україні майже тисячу тестів на коронавірус.

Також повідомлялося, що українським вченим вдалося розробити власні тест-системи, які здатні виявити коронавірус COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: