Український та словацький оператори ГТС запускають віртуальний реверс

Читать на русском
З 1 березня 2020 року ТОВ Оператор ГТС України та словацький оператор ГТС Eustream a.s. запускають віртуальний реверс через точку з’єднання Вельке Капушани – Ужгород.

З 1 березня 2020 року ТОВ «Оператор ГТС України» та словацький оператор ГТС Eustream a.s. запускають віртуальний реверс через точку з’єднання «Вельке Капушани» – «Ужгород».

Про це повідомляє пресслужба українського оператора.

З 1 березня 2020 року ТОВ Оператор ГТС України та словацький оператор ГТС Eustream a.s. запускають віртуальний реверс через точку з’єднання Вельке Капушани – Ужгород.

Як зазначається, на додаток до потужностей точки з’єднання «Будінце», що використовуються для імпорту природного газу в Україну з 2014 року, Eustream і ОГТСУ відповідно до підписаної угоди про взаємодію для точки з’єднання «Вельки Капушани» – «Ужгород» запускають віртуальний реверс (так званий backhaul), тим самим додатково розширюючи словацький коридор для поставок газу в Україну.

Таким чином, починаючи з 1 березня, оператори щоденно пропонують потужність для ринку - 10 млн куб. м на добу (104 ГВтгод на добу).

Також оператори нагадують, що потужність віртуального реверсу залежить від наявності фізичного потоку в напрямку Україна-Словаччина, а отже вона є переривчастою і може бути перервана у випадку відсутності потоку в напрямку від України до Словаччини.

Рівень віртуальних потужностей у випадку наявності інтересу з боку ринку може бути збільшений.

Раніше ТОВ «Оператор ГТС України» та румунський оператор TRANSGAZ підписали міжоператорську технічну угоду (interconnection agreement) про взаємодію відповідно до європейських правил з 1 січня 2020 року.

Також Україна і Польща почали віртуальний реверс газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: