Євробачення-2020 можуть перенести через коронавірус

Читать на русском
Євробачення-2020 року, яке має відбутися в травні в нідерландському Роттердамі, можуть перенести в разі збільшення епідемії коронавірусу.

Євробачення-2020, яке має відбутися в травні в нідерландському Роттердамі, можуть перенести в разі збільшення епідемії коронавірусу.

Про це повідомив нідерландський вірусолог Аб Остерхау, передає RTL.

За його словами, незважаючи на те, що в країні наразі не зафіксували випадків коронавірусу, найімовірніше, Нідерландам також доведеться зіштовхнутися із захворюванням.

«Потрібно розглядати й таке, що конкурс може не відбутися. Однак все залежить від того, наскільки сильною буде епідемія коронавірусу безпосередньо перед Євробаченням. Але зараз все виглядає не дуже обнадійливо через різні місця, де вірус зараз з'являється», – сказав Остерхау.

При цьому в Європейській мовній спілці (EBU), яка є організатором Євробачення, повідомили, що стежать за ситуацією і в разі необхідності будуть розглядати запасні варіанти проведення конкурсу.

«Ми дотримуємося рекомендацій Нідерландського національного інституту громадського здоров'я та навколишнього середовища. Якщо вони скажуть, що є конкретна загроза, то ми будемо вживати заходів. Зараз занадто рано про це говорити», – повідомили в EBU.

Раніше у ВООЗ заявили, що світ не готовий протистояти коронавірусу.

Також нагадаємо, у Південній Кореї коронавірусом заразився військовий зі США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: