В ОРДЛО прибули 12 вантажівок із гумдопомогою від Червоного Хреста

Читать на русском
Жителі окупованих територій Донбасу отримали понад 170 тонн гуманітарної допомоги, яку передав Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Міжнародний комітет Червоного Хреста направив вантажівки з продуктами і будматеріалами на тимчасово окуповану територію Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України. Як уточнили прикордонники, машини в'їхали на територію ОРДЛО сьогодні вранці. Загальна вага гуманітарного вантажу – 175 тонн.

В ООН озвучили кількість постраждалих на Донбасі в 2019 роціНа засіданні Радбезу ООН 18 лютого, де розглядається питання ескалації на Донбасі, були приведені дані останньої доповіді місії ООН з прав людини в Україні від 12 грудня 2019 року.

«Через КПВВ «Новотроїцьке» пройшли 12 вантажівок із гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Для жителів ОРДЛО прямують продуктові набори, будівельні матеріали та посуд загальною вагою понад 175 тонн», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на минулому тижні Організація Об'єднаних Націй відправила на окуповані території Донецької та Луганської областей шість вантажівок із гумдопомогою, які привезли понад 10 тонн шкільного приладдя.

Раніше Велика Британія закликала РФ припинити відправляти на Донбас так звані «гумконвої». Крім цього, як заявила постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, РФ зобов'язана допустити представників МКЧХ до полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: