Коронавірус дістався Польщі – ЗМІ

Читать на русском
У мешканки польського міста Лодзь тест на китайський коронавірус виявився позитивним. Зараз очікується результат повторного аналізу.

У Польщі, що межує з Україною, діагностували перший випадок зараження китайським коронавірусом COVID-19.

Про це повідомило польське видання «Express Ilustrowany» у четвер, 27 лютого. Як сказано в повідомленні, випадок інфікування зафіксовано польському місті Лодзь.

Коронавірус зафіксували на всіх континентах, крім АнтарктидиКоронавірус, який почав поширюватися з китайського міста Ухань, вже виявили на всіх континентах, крім Антарктиди.

Вірус виявили в 25-річної дівчини, яка провела місяць в Таїланді. До Польщі вона повернулася 22 лютого. При цьому у неї було погане самопочуття і виражені симптоми ГРВІ.

За даними ЗМІ, дівчині провели тест на коронавірус і він показав позитивний результат. Зараз хвора в лікарні, де очікуються результати повторного тесту.

Відзначимо, в ніч на четвер стало відомо, що перший випадок коронавірусу офіційно підтвердили в Румунії, яка також межує з Україною. Вірус виявили в чоловіка, який контактував з громадянином Італії.

Усього за тиждень перші випадки коронавірусу зафіксували в 20 країнах: Ліван, Оман, Ізраїль, Афганістан, Греція, Данія, Австрія, Естонія, Румунія, Північна Македонія, Грузія, Пакистан, Норвегія, Іспанія, Бразилія, Алжир, Швейцарія, Хорватія, Бахрейн, Кувейт.

Найбільше підтверджених випадків інфікування в Італії – майже 500.

За офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні поки немає жодної людини, що заразилася коронавірусом.

Нагадаємо, в МЗС підтвердили зараження українки коронавірусом в Італії.

Німеччина оголосила про початок епідемії коронавірусу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: