Заволодіння 54 млн грн: бухгалтера залишили під домашнім арештом

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без змін запобіжний захід, який обрали бухгалтеру, підозрюваному в справі заволодіння держбюджетом.

Апеляційна палата залишила під нічним домашнім арештом бухгалтера Людмилу Трубчанінову, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 54 млн грн.

Таке рішення 14 лютого ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Трубчанінової просив суд скасувати рішення ВАКС про обрання запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту та повністю відмовити в задоволенні клопотання детектива. В обґрунтування скарги він зазначив, що в матеріалах клопотання відсутня обґрунтована підозра щодо вчинення підозрюваною кримінальних правопорушень, які їй інкримінуються. На його думку, висновки про обґрунтованість підозри слідчим суддею зроблені без врахування того, що директора ТОВ «Іссахар-Зевулун Імпорт-Експорт», який уповноважив Трубчанінову на отримання первинних особистих ключів для доступу до системи iFOBS для користувача, звільнено від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження закрито.

Крім того, захисник зазначає про необґрунтованість висновків слідчого судді про наявність ризиків у кримінального провадженні, що стали підставою для застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру шести особам в заволодінні 54 млн грн. Також суд обрав запобіжний захід колишній першій заступниці міністра юстиції Наталії Бернацькій. Пізніше вона внесла суму застави в 7 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: