З'ясувалося, про що Зеленський розмовляв телефоном із прем'єр-міністром Болгарії

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим екстрадицію підозрюваного у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна в Україну.

Глава держави Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим екстрадицію підозрюваного у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна в Україну.

Про це йшлося під час телефонної розмови президентів двох країн у п'ятницю, 31 січня, пише пресслужба Зеленського.

Зокрема, глава держави подякував за затримання Левіна болгарськими правоохоронними органами спільно з українськими колегами. Крім того, Зеленський підтвердив зацікавленість у подальшому розвитку двостороннього політичного діалогу з Болгарією.

Під час розмови Зеленський високо оцінив оздоровлення в Болгарії в межах трастового фонду НАТО з медичної реабілітації 190 поранених українських військовослужбовців.

Окремо було наголошено на важливості зміцнення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, обсяги якого в 2019 році вперше за останнє десятиліття прогнозовано перевищать $1 млрд. Його подальшій активізації сприяло проведення чергового засідання Спільної українсько-болгарської міжурядової комісії з економічного співробітництва. Великі перспективи співпраці також у галузі транспорту та туризму.

Президент подякував Бойко Борисову за розуміння державної політики України в сфері освіти і державної мови. Сторони підтвердили готовність сприяти всебічному розвитку національних меншин.

Нагадаємо, 24 січня на території Болгарії правоохоронці двох країн затримали Олексія Москаленка (Олексія Левіна), підозрюваного в нападі на Катерину Гандзюк. Пізніше стало відомо, що Москаленко змінив зовнішність, проте його змогли ідентифікувати за відбитками пальців.

Раніше повідомлялося, що суд Болгарії обрав Левіну запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: