Зарплати в Кабміні: скільки міністри заробили в січні

Читать на русском

Після скандалу з грудневими зарплатами топчиновників до їхніх доходів прикута особлива увага. Щоб більше не шокувати українців величезними преміями держслужбовців, уряд вирішив тепер нараховувати зарплату міністрам із прив'язкою до середньої зарплати в Україні, а премії становитимуть не більше одного окладу. У січні зарплати нараховувалися ще за старими правилами, і «Слово і Діло» пропонує подивитися, скільки отримали члени Кабміну.

Найбільш високооплачуваним міністром у січні став глава Міністерства закордонних справ Вадим Пристайко – 84,8 тисяч гривень. У грудні він теж очолював цей рейтинг, але тоді його зарплата становила понад 230 тисяч.

На другому місці в рейтингу – міністр інфраструктури Владислав Криклій, який заробив 65,4 тисячі гривень. У першу п'ятірку також увійшли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (58,7 тисяч гривень), міністр фінансів Оксана Маркарова (56,1 тисяча гривень) і міністр культури Володимир Бородянський (54,5 тисячі гривень).

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у січні заробив майже 42 тисячі гривень. Близько 20 тисяч заробили міністр юстиції Денис Малюська і міністр енергетики Олексій Оржель. Ненабагато більше нарахували міністру оборони Андрію Загороднюку – 23,2 тисячі. Найнижча зарплата знову в міністра Кабміну Дмитра Дубілета – 15,8 тисяч.

У заступників минулого місяця зарплати були дещо вище. Найбільше отримав заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця – 161,7 тисяч гривень. У цьому ж міністерстві 117,9 тисяч гривень заробив Сергій Ніжинський. Наталя Ненюченко з Міністерства соціальної політики заробила 128,7 тисяч, Тарас Качка з Міністерства розвитку економіки – 102,8 тисячі.

Нагадаємо, ми порівняли грудневі зарплати міністрів Олексія Гончарука та Володимира Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: