Сивохо переніс презентацію «платформи примирення» через подіїї на Донбасі

Читать на русском
Національну платформу примирення і єдності презентують пізніше, ніж планувалося. Терміни довелося перенести через загострення ситуації на Донбасі.

Старт «Національної платформи примирення і єдності», запланований на середу, 19 лютого, не відбудеться.

Про це повідомив радник секретаря Ради безпеки і оборони з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо на своїй сторінці в Facebook.

Він уточнив, що презентація проєкту не скасовується, а переноситься на більш пізній термін. Причина - запеклий ранковий бій в Луганській області.

«Цинічна провокація, щоб зірвати мирні ініціативи. Немає інших слів для того, щоб описати те, що сталося сьогодні в районі Золотого. Це було нелегко - ми сумнівалися і зважували «за і проти», але в підсумку, вирішили перенести презентацію Національної платформи примирення і єдності», - написав він.

Наступ бойовиків на Донбасі: що пишуть у соцмережахБойовики вранці 18 лютого атакували позиції підрозділів ООС. Загинув один український військовий, 4 зазнали поранень.

Точну дату старту проєкту Сивохо пообіцяв назвати пізніше.

Нагадаємо, вранці 18 лютого ситуація на Донбасі різко загострилася. Бойовики атакували позиції українських бійців поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхово, Кримське, Хутір Вольний (Луганська область).

Під час обстрілів окупанти використовували заборонену зброю - танки і роботу ДРГ. За офіційними даними штабу ООС, в результаті бою загинув один український військовий, троє були поранені, ще троє - контужені.

Як повідомив глава Генштабу Руслан Хомчак, сепаратисти втратили чотири людини, шестеро були поранені.

Ескалацію конфлікту прокоментував президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: