Ексчиновника «Нафтогазу» піймали на мільйонних розкраданнях

Читать на русском
Нацполіція та ДБР викрили колишнього посадовця «Нафтогазу», в наслідок дій якого державі завдано понад 284 мільйони гривень збитків.

Нацполіція та ДБР викрили колишнього посадовця «Нафтогазу», в наслідок дій якого державі завдано понад 284 мільйони гривень збитків.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Зокрема правоохоронці встановили, що між керівництвом ПАТ «НАК «Нафтогаз України» та комерційною структурою було укладено договір проведення сейсморозвідувальних досліджень вартістю 407 мільйонів гривень.

Достовірно знаючи, що підрядник не виконував частину робіт, обумовлених угодою, колишній керівник департаменту з початку передав необхідну документацію керівництву, а в подальшому підписав акти про їх виконання.

На підставі цього пакету документів на рахунки комерційної структури безпідставно було перераховано кошти. В наслідок злочинних дій колишнього посадовця державі завдано понад 284 мільйони гривень збитків.

У п’ятницю, 14 лютого, слідчі ДБР України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України за процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомили екс директору департаменту ПАТ «НАК «Нафтогаз України» про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом буде вирішуватися питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше Служба безпеки України блокувала схеми масштабного розкрадання бюджетних коштів на держаному підприємстві сфери управління Фонду держмайна у Полтавській області.

Також СБУ викрила схему неякісного обслуговування пасажирських літаків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: