МЗС розкритикувало запропонований в Мюнхені «мирний план»

Читать на русском
У МЗС України розкритикували ідеї щодо врегулювання конфлікту між РФ та Україною, які були оприлюднені в п'ятницю, 14 лютого, в Мюнхені.

У МЗС України розкритикували ідеї щодо врегулювання конфлікту між РФ та Україною, які були оприлюднені в п'ятницю, 14 лютого, в Мюнхені.

Про це йдеться в коментарі відомства, яке в п'ятницю, 14 лютого, було надано Європейській правді.

Мюнхенська конференція-2019: три головні висновки для УкраїниУ неділю в баварській столиці відбулася 55-а щорічна Мюнхенська конференція з безпеки, яка пройшла під слоганом «Великий пазл: хто збере деталі?». Підсумки, підвели експерти.

Разом із тим, у Міністерстві закордонних справ зазначили, що не вважають одіозний документ офіційною пропозицією, яке вимагає розгляду з боку України.

«Документ «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні...» - це приватна ініціатива групи політиків і експертів, небайдужих до питань міжнародної безпеки та безпеки ситуації в Україні, зокрема збройної агресії РФ проти нашої держави», - йдеться в коментарі.

Крім того, в МЗС підкреслили, що не згодні з запропонованим ідеями: «Тези, що містяться в цьому документі, не відповідають офіційній позиції української держави».

Також у МЗС нагадали, що й сама Мюнхенська конференція з безпеки після критики на адресу оприлюдненого плану знизила його статус.

«За інформацією керівництва Мюнхенської конференції з безпеки, воно також не визнає цей матеріал офіційним документом Конференції», - сказали в українському зовнішньополітичному відомстві, зазначивши, що текст документу був вилучений із офіційного сайту Конференції.

Раніше повідомлялося, що в Мюнхені створили план завершення війни в Україні. Експерти поетапно прописали можливе врегулювання конфлікту. Документ передбачає 12 кроків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: