У МЗС прокоментували ініціативу Росії щодо скликання Радбезу ООН

Читать на русском
Генеральна Асамблея ООН 20 лютого за ініціативи України проведе спеціальне засідання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Генеральна Асамблея ООН 20 лютого за ініціативи України проведе спеціальне засідання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Зазначається, що в дискусії, візьме участь голова МЗС Вадим Пристайко. Вона стосуватиметься широкого кола питань російської агресії, зокрема в політичному, гуманітарному, економічному та соціальному вимірах.

Коментуючи новину про російську ініціативу скликати напередодні цього заходу засідання Радбезу ООН для обговорення стану виконання Мінських домовленостей, у відомстві назвали цей крок очікуваним трюком російської дипломатії, спрямованим на розпорошення уваги світової спільноти, зміщення акцентів, формування паралельних політичних реальностей».

«Але українська дипломатія готова до такого сценарію. Представники України візьмуть участь в обох заходах. З високих трибун ООН розкажуть світу про зусилля Президента та Уряду з відновлення миру на Донбасі, зокрема у світлі виконання домовленостей Саміту глав держав та урядів країн Нормандського формату 9 грудня 2019 року: припинення обстрілів, взаємного звільнення утримуваних осіб, забезпечення допуску Червоного Хреста на окуповану територію, визначення гуманітарних ділянок розведення військ, покращення соціально-економічного забезпечення населення, інтенсифікації діяльності Місії СММ ОБСЄ тощо», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російська сторона ініціювала проведення Ради Безпеки ООН 18 лютого, на якому має намір обговорити виконання Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: