Коронавірусом із Китаю може заразитися 60% жителів Землі – епідеміолог

Читать на русском
Експерти зробили прогноз - скільки людей у всьому світі можуть підхопити коронавірус, якщо враховувати кількість заражених на сьогоднішній день.

Новий вірус з Китаю може поширитися приблизно на дві третини населення світу, якщо його не контролювати.

Таку думку висловив провідний епідеміолог громадської охорони здоров'я Гонконгу Габріель Люнг перед зустріччю експертів ВООЗ в Женеві, пише The Guardian.

Експерт дав свій коментар у відповідь на заяву Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка назвала ситуацію з поширенням коронавірусу «верхівкою айсберга».

Як зазначив Люнг, ключовим питанням є визначення розмірів і форми цього «айсберга».

За інформацією епідеміолога, експерти дійшли до висновку, що кожна заражена людина передасть коронавірус приблизно 2,5 іншим людям. Це означає, що загальна кількість хворих складе 60-80% населення світу.

«60% населення світу - це страшна, велика цифра», - підсумував Люнг.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що на сьогоднішній день в Україні на наявність коронавірусу перевіряють п'ять осіб.

Поки відомо про двох громадян України, які заразилися на круїзному лайнері Diamond Princess в японській Йокогамі. Їх госпіталізували в японську лікарню, де вони проведуть мінімум 14 днів.

Всього станом на 11 лютого жертвами вірусу з Китаю стали більше 1 тисячі осіб. Одужати на стадії зараження вдалося майже 4 тисячам.

11 лютого стало відомо, що евакуація українців з китайської провінції Хубей відкладена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: