У Кабміні показали зарплати міністрів за січень

Читать на русском
Уряд оприлюднив інформацію про доходи міністрів і їхніх заступників за січень 2020 року. У порівнянні з груднем міністри і їхні заступники отримали менші зарплати.

Кабмін оприлюднив інформацію про доходи міністрів та їхніх заступників за січень 2020 року.

Зазначається, що в січні виплати нараховувалися ще за старими правилами. Але з лютого зарплати будуть нараховуватися з прив'язкою до середньої зарплати в Україні через встановлений коефіцієнт, як це передбачено прийнятим 5 лютого рішенням Кабміну. Премії, відповідно, будуть в розмірі не більше одного окладу, при цьому будуть виплачуватися відповідно до оцінки діяльності за результатами кварталу.

Порівняння зарплат міністрів Гончарука та ГройсманаЗарплати міністрів Олексія Гончарука та Володимира Гройсмана порівняло Слово і Діло. Дійти однозначних висновків не можна.

Таким чином, у січні найбільше грошей отримав звільнений днями заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця - йому після відрахування податків і зборів нарахували 130,2 тис. грн. Трохи більше 100 тис. отримали заступник міністра соціальної політики Наталія Ненюченко і заступник міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

Міністрам, на відміну від їхніх заступників у більшості міністерств, не виплатили премії. Вони узгоджені, але будуть виплачені в лютому.

З міністрів найбільше зарплати отримав міністр закордонних справ Вадим Пристайко - 68 269 грн, міністр інфраструктури Владислав Криклій отримав 52 679 грн, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - 47 290 грн

Прем'єр Олексій Гончарук отримав 33 782 грн, віце-прем'єр Дмитро Кулеба - 33 841 грн, віце-прем'єр Михайло Федоров - 27 713 грн.

Найменше отримує міністр Кабміну Дмитро Дубілет - 12 721 грн.

Нагадаємо, навколо зарплат українських міністрів кілька тижнів не вщухали скандали. Спочатку резонанс в суспільстві спричинили суми, які члени Кабінету міністрів отримали в грудні, тепер обговорюють заяву Ганни Новосад. Міністр освіти і науки сказала, що її зарплати в 36 тисяч гривень не вистачить на те, щоб у майбутньому утримувати дитину.

«Слово і Діло» підготувало порівняння зарплат міністрів Гончарука та Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: