Канада запровадила нові санкції проти Росії

Читать на русском
Канада наклала санкції на шістьох росіян за організацію незаконних виборів в окупованому Криму.

Канада наклала санкції на шістьох росіян за організацію незаконних виборів в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба міністерства закордонних справ Канади.

«Постановою про спеціальні економічні заходи (Україна) заморожуються активи і вводиться заборона на співпрацю з певними особами шляхом заборони всім на території Канади і канадцям за межами Канади торгувати майном цих осіб або надавати їм фінансові та пов’язані послуги», — говориться в документі.

У списку санкцій потрапили: так званий голова виборчого комітету Севастополя Сергій Даниленко, його заступник Лідія Басова і секретар виборчої комісії Катерина Пиркова, а також член Ради Федерації РФ від Севастополя Катерина Алтабаєва, голова міських законодавчих зборів Володимир Німців та т.в.о. губернатора Михайло Развожаев.

Відзначається, що оголошені санкції вступають в силу негайно.

«Підтримка Канадою суверенітету і територіальної цілісності України є незмінною. Сьогоднішні санкції демонструють, що Канада і її союзники єдині в своєму засудженні незаконної анексії Росією Криму та незаконних виборів, проведених там восени минулого року, і що Канада і міжнародне співтовариство готові стягувати плату за ігнорування міжнародного права і заснованого на правилах міжнародного порядку», — йдеться в прес-релізі.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США розширило санкції проти Росії за триваючу агресію проти України та анексію Криму.

28 січня санкції щодо РФ розширив Євросоюз за проведення «виборів» в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: