США розширили антиросійські санкції

Читать на русском
США розширили антиросійські санкції. У список потрапили вісім громадян Росії і одна компанія.

США розширили антиросійські санкції. У список потрапили вісім громадян РФ і одна компанія.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну в середу, 29 січня.

Обмежувальні заходи запровадили стосовно виконувача обов'язків глави Севастополя Михайла Развожаєва, голови севастопольських закзборів Володимира Немцева, голови Ради міністрів Криму Юрія Гоцанюка, члена Ради Федерації від Севастополя Катерини Алтабаєвої, керівника виборчкому Севастополя Сергія Даниленка, а також його заступника Лідії Басової і секретаря виборчої комісії Севастополя Катерини Пиркової.

Напередодні їх внесла до списку санкцій Рада Євросоюзу (ЄС). Уточнювалося, що це пов'язано з проведенням виборів 8 вересня 2019 року в анексованому Криму.

Крім цього, США включили до списку санкцій компанію-перевізник «Гранд сервіс експрес» та її гендиректора Олександра Ганова.

Нагадаємо, 12 грудня лідери країн ЄС узгодили продовження економічних обмежень відносно Росії. Глава Євроради Шарль Мішель офіційно підтвердив продовження рестрикцій і заявив про важливість виконання Мінських домовленостей.

Проти Росії діють кілька санкційних пакетів ЄС. 20 червня 2019 року Європейська рада продовжила обмежувальні заходи щодо РФ, запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, до 23 червня 2020 року. Перед цим ЄС продовжував санкції проти РФ у березні 2019 року. Йшлося про індивідуальні санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: