Формула «Роттердам плюс»: суд продовжив обов'язки підозрюваних

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків у справі нанесення майже 19 млрд грн збитків.

Суд продовжив обов'язки чотирьох підозрюваних у справі нанесення 18,87 млрд грн збитків від провадження Національної комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, формули «Роттердам плюс», яке розслідують НАБУ і САП.

Такі рішення 3-4 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

У зв'язку з наближенням дати завершення обов'язків прокурор САП Віталій Пономаренко подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя їх задовольнила, деякі частково. Так, суд повернув закордонні паспорти колишньому члену НКРЕКП, а нині директору держпідприємства «Оператор ринку» Володимиру Євдокімову. Водночас суд продовжив такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування щодо обставин даного кримінального провадження з іншими підозрюваними, свідками, службовими особами ДП «Енергоринок» та іншими особами, а також утримуватися від відвідування будь-яких приміщень НКРЕКП, Міністерства енергетики, ДП «Енергоринок» та компаній з числа вертикально інтегрованої структури ДТЕК.

Також суд частково продовжив обов'язки менеджеру ДТЕК Борис Лісовому, дозволивши відвідувати будівлі НКРЕКП. Але йому досі забороняють відлучатися з міста Києва без дозволу. Також його зобов'язали повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування щодо обставин даного кримінального провадження з іншими підозрюваними, свідками, службовими особами ДП «Енергоринок» та іншими особами, а також не відвідувати приміщення ДП «Енергоринок», ДП «Оператор ринку» та Міненерговугілля.

Директору ТОВ «ДТЕК Мережі» Івану Гелюху суд продовжив два обов'язки: прибувати за кожною вимогою та повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи. Чинному заступнику начальника відділу нормативно-правового забезпечення ринків електричної енергії Департаменту енергоринку НКРЕКП Тарасу Ревенку крім таких же двох обов'язків, поклали ще один – утримуватися від спілкування щодо обставин даного кримінального провадження з іншими підозрюваними, свідками, службовими особами ДП «Енергоринок» та іншими особами.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки менеджеру ДТЕК. Також суд продовжив обов'язки ексчлену НКРЕКП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: