Тиждень у Раді: скільки законопроектів ухвалили нардепи

Читать на русском

Почати третю сесію в «турборежимі» у Верховної ради не вийшло. Протягом тижня народні депутати ухвалили зовсім небагато законопроектів, а з четверга почався процес розгляду поправок до законопроекту про ринок землі, затягнеться це на кілька пленарних тижнів. «Слово і Діло» пропонує подивитися на підсумки роботи парламенту в цифрах.

З 4 до 7 лютого Верховна рада ухвалила 8 постанов і 15 законопроектів. Були затверджені постанови про звільнення міністра розвитку громад і територій Олени Бабак, про призначення на цю посаду Дениса Шмигаля, постанова про попереднє схвалення змін до Конституції щодо зменшення кількості народних депутатів та кілька постанов про проведення парламентських слухань.

Протягом тижня Рада проголосувала 11 законопроектів за основу і тільки 4 – у цілому. У другому читанні були ухвалені зміни до Податкового кодексу щодо зниження ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину, законопроект про посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки в лісах, ратифікація угоди з Литвою про працевлаштування та співробітництво в сфері трудової міграції, а також законопроект про визнання закону таким, що втратив чинність.

Відзначимо, з 20 січня до 7 лютого в парламенті зареєстрували 31 постанову і 93 законопроекти (з них 17 – альтернативні). За цей же період президент Володимир Зеленський підписав 12 законів.

Нагадаємо, докладніше про те, як пройшов тиждень у парламенті, можна прочитати в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: