Відбулося засідання суду у справі підкупу кандидата в президенти Тимошенка – фігуранту вручили підозру

Читать на русском

Фігурант справи підкупу кандидата в президенти 2019 року Юрія Тимошенка не вважає пропозицію дати гроші за зняття кандидатури з президентських виборів підкупом та тиском на депутата.
Фото «Слово і Діло»

Фігурант справи підкупу кандидата в президенти 2019 року Юрія Тимошенка не вважає пропозицію дати гроші за зняття кандидатури з президентських виборів підкупом та тиском на депутата.

Про це він повідомив журналісту «Слово і Діло» після оголошення перерви у судовому засіданні Шевченківського суду міста Києва у справі підкупу.

«Хіба пропозиція отримати гроші за зняття своєї кандидатури з виборів є тиском на депутата? У моєму розумінні це не є тиском. Бо якби людина не любила гроші, то не звернула б уваги на таку пропозицію. А якщо кандидат погоджується на такі умови, значить, він просто має слабкість до грошей», - заявив голова «Партії захисників України» Тарас Костанчук.

Як ми повідомляли раніше, прокуратура торік передала до суду матеріали кримінального провадження за ч.3 ст.157 КК України - перешкоджання здійсненню виборчого права. В рамках цієї справи було затримано голову «Партії захисників України» Тараса Костанчука та громадянина Олександра Іщенка. В ГПУ їх називають співучасниками підкупу Юрія Тимошенка. Затримання Т. Костанчука та О.Іщенка відбулося у березні 2019-го року безпосередньо під час надання кандидату в Президенти України Юрію Тимошенку 5 млн грн за його відмову від участі у президентських виборах.

Утім, Тарас Констанчук отримав обвинувальний акт лише сьогодні - документи йому передав прокурор Юрій Пивоваренко після оголошення перерви у підготовчому засіданні.

«На попередньому судовому засіданні підозрюваний Олександр Іщенко з`явився, а Костянчук - не прийшов, хоча йому телефонували, слідчий приходив додому, де він був відсутній. Тому направили йому поштою обвинувальний акт», - заявив прокурор під час судового засідання. засідання.

Шевченківський суд розглядає справу про підкуп Юрія ТимошенкаСлово і Діло

За версією сторони обвинувачення, Тарас Констанчук займається затягуванням часу, «бо будь-яких медичних документів сторона захисту не надала, коли розгляд справи був призначений на 3 вересня, а Костанчук до зали суду не з’явився».

Суддя Андрій Трубніков заслухав обидві сторони. Після цього він оголосив перерву у підготовчому засіданні до 12:00 25 лютого.

Нагадаємо, за версією Генпрокуратури, головним організатором спроби підкупу Юрія Тимошенка був народний депутат Валерій Дубіль, який є заступником голови партії «Батьківщина». Також про це у своїх свідченнях говорив сам Юрій Тимошенко. Позаяк Дубіль відмовився давати будь-які свідчення у цій справі, його участь в організації підкупу кандидада у президенти виділили в окреме кримінальне провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: