ВР не змогла передати на доопрацювання законопроект про призначення президентом директорів ДБР і НАБУ

Читать на русском
Парламенту пропонували встановити 30-денний строк подання пропозицій і поправок до цього закону.

Парламент провалив проєкт постанови №1014/п1 про направлення на доопрацювання до комітету ВР з питань правої політики законопроект №1014 про внесення змін до Конституції щодо призначення президентом України директорів НАБУ та ДБР, внесений і визначений президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний.

Зокрема, законопроект №1014 про внесення змін до ст. 106 Конституції передбачає оптимізацію повноважень глави держави з метою закріплення за ним реальних повноважень. Відповідно, президент зможе призначати та звільняти з посад директора НАБУ і директора ДБР.

Призначення голів НАБУ і ДБР: що пропонує президент і в чому ризикВерховна Рада України спрямувала до КСУ закон про право президента Володимира Зеленського призначати глав НАБУ і ДБР.

Також передбачається, що президент зможе утворювати незалежні регуляторні органи, що здійснюють державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання в окремих сферах, призначає на посади та звільняє з посад їх членів.

Нагадаємо, Конституційний суд України частково визнав неконституційним законопроект про закріплення в Конституції права президента призначати керівників Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: