Верховний суд відмовився розглядати позов Труби до Зеленського

Читать на русском
Верховний суд відмовився розглядати позов ексголови Держбюро розслідувань Романи Труби до президента Володимира Зеленського про незаконність його звільнення.

Верховний суд відмовився розглядати позов ексголови Держбюро розслідувань Романи Труби до президента Володимира Зеленського про незаконність його звільнення.

Про це йдеться в постанові суду від 30 січня.

Боротьба за ДБР: чи оскаржить Труба звільнення та чим закінчиться історія з БабіковимКолишній директор ДБР Роман Труба оскаржує своє звільнення з посади директора Державного бюро розслідувань.

«Суд постановив: Позов ОСОБА_1, поданий адвокатом Ведмедем Василем Йосиповичем, до президента Зеленського, Державного бюро розслідувань про визнання протиправним і недійсним указу, визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі повернути позивачеві з усіма доданими до нього документами», - йдеться в постанові.

Суд повернув позов, оскільки в ньому були об'єднані позовні вимоги, частина яких (позов до президента) підсудна Верховному суду як суду першої інстанції, а інша (позов до ДБР) - Окружному адмінсуду міста Києва.

У постанові зазначено, що повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Рішення може бути оскаржене у Великій палаті Верховного Суду протягом 15 днів з дня його прийняття і набуває законної чинності після її перегляду в апеляційному порядку або після закінчення терміну на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, в грудні минулого року президент звільнив Трубу з посади директора Держбюро розслідувань і тимчасово призначив на цю посаду депутата Ірину Венедиктову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: