Росія закрила залізничне сполучення з Китаєм

Читать на русском
Росія з 3 лютого призупинила залізничне пасажирське сполучення з Китаєм через ситуацію з поширенням коронавірусу.

Росія з 3 лютого призупинила залізничне пасажирське сполучення з Китаєм через ситуацію з поширенням коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні компанії «Російські залізниці» (РЖД), поширеному в неділю, 2 лютого.

З 31 грудня залізничний рух між двома країнами було обмежено, але зберігалося на ділянці Москва-Пекін.

«Безпересадочні вагони Москва-Пекін, що відправилися з Москви 1 лютого, пройдуть в сполученні Москва-Забайкальск», - додали в РЖД.

30 січня вийшов наказ РЖД про припинення з наступного дня вантажного сполучення через прикордонні переходи Росії з Китаєм. Незадовго до цього прем'єр-міністр Михайло Мішустін підписав розпорядження про закриття держкордону на Далекому Сході, щоб запобігти поширенню коронавірусу. При цьому наказ РЖД був скасований в той же день «у зв'язку з поданими роз'ясненнями».

29 січня віце-прем'єр Тетяна Голікова заявила за підсумками засідання оперативного штабу з контролю і попередження завезення і розповсюдження нового виду коронавірусу, що Росія обмежить залізничне сполучення з Китаєм.

Нагадаємо, у Росії виявили два перші випадки зараження вірусною інфекцією, спричиненою новим типом китайського коронавірусу.

Як повідомлялося, у світі станом на 2 лютого зареєстровано 14 568 підтверджених лабораторно випадків нової коронавирусної інфекції (2019 nCoV), в тому числі 305 смертельних випадків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: