У Києві розробили нові кліматичні норми для січня

Читать на русском
Для Києва розробили нову кліматичну норму температури повітря на січень.І цього року другий місяць зими більше нагадував осінь.

Для Києва розробили нову кліматичну норму температури повітря на січень.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії середньомісячна температура становить -3,2 ° С, і це вище попереднього значення на 2,4 ° С.

Сильний вітер та хуртовини: синоптики дали прогноз на лютийЗа інформацією синоптиків, в лютому середня місячна температура повітря становитиме 0-5 градусів морозу.

Щодо опадів, нова їх норма становить 37 мм, і менше від попереднього значення на 11 мм.

Також, за даними спостережень обсерваторії, середньомісячна температура січня 2020 року в Києві становила + 0,8 ° С, що на 6,4 °С вище за кліматичну норму, тому січень цього року більше нагадував осінь.

«Цьогоріч січень посів другу позицію після січня 2007 року серед найтепліших з 1881 року. Найхолодніше було 7 січня, коли мінімальна температура опустилася під ранок до мінус 5,3°С, а найтепліше - 11 січня, коли максимальна температура підвищилася після полудня до +7,1 градусів. Але метеорологічна зима до столиці так і не прийшла, хоча дві третини календарної вже минуло», - сказано у повідомленні.

Раніше синоптики попередили про сильний вітер. В Україні був оголошений жовтий рівень небезпеки.

Нагадаємо, наприкінці січня синоптики попередили про різку зміну погоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: