В «Укравтодорі» розповіли про ситуацію на дорогах

Читать на русском
У неділю, 2 лютого, покриття більшості автомобільних доріг державного значення мокре, місцями можливий сніг.
Ілюстративне фото.

У неділю, 2 лютого, покриття більшості автомобільних доріг державного значення мокре, місцями можливий сніг.

Як повідомляє пресслужба «Укравтодору», на більшості перевальних ділянках автомобільних доріг сьогодні очікується дощ. На Ужоцькому та Торунському перевалах можлива снігова каша, а на Вишківському - місцями засніжене покриття.

Бабак Тимко передбачив ранню веснуХарківський бабак Тимко III прокинувся від зимової сплячки і передбачив, що весна настане протягом шести тижнів.

Зазначається, що станом на ранок забезпечено проїзд всіма автодорогами державного значення, заторів також не зафіксовано.

Також Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про пориви вітру та сніголавинну небезпеку в Україні.

«За прогнозами УкрГідрометцентру, у зв'язку зі снігопадами та хуртовинами 2 лютого на високогір'ї Закарпатської області та у горах Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рiвень)», - сказано у повідомленні.

У ДСНС також повідомили, що у зв’язку з відлигою та опадами 2-3 лютого на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська області), Прута, Сірета очікується формування тало-дощового паводку з поступовими підйомами рівнів води на 0,3-1,0 м над рівнями на 8 годину 31 січня.

На гірських притоках Дністра і Прута очікується послаблення льодових явищ, льодохід, на окремих ділянках можливе утворення заторів льоду з різкими коливаннями води, без негативних наслідків.

Раніше бабак Тимко передбачив ранню весну.

Також синоптики дали прогноз погоди на лютий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: