Україна запровадить тимчасовий безвіз для британців після Brexit – ЗМІ

Читать на русском
Цими вихідними Велика Британія перестане бути членом Євросоюзу. Brexit відбудеться в ніч з 31 січня на 1 лютого, опівночі за центральноєвропейським часом.

Цими вихідними Велика Британія перестане бути членом Євросоюзу. Brexit відбудеться в ніч з 31 січня на 1 лютого, опівночі за центральноєвропейським часом.

Як пише ЕП, президент України Володимир Зеленський підпише указ, яким запровадить безвізовий режим для громадян Великої Британії.

Великобританія представила пам'ятну моменту з нагоди BrexitМіністерство фінансів країни забезпечило виготовлення 3 млн таких монет. До кінця року планується випустити ще 7 млн.

«Британські туристи не постраждають. Очікується, що у день виходу Британії з ЄС Зеленський підпише указ, яким запровадить безвіз строком на один рік. Продовження цього терміну можливе, але воно не може бути нескінченним», - йдеться у статті.

Нагадаємо, безвізовий в’їзд британців до України був запроваджений у 2005 році. Але ця норма перестане діяти з 1 лютого, коли Велика Британія вийде з ЄС.

Раніше голова Європейської ради Шарль Мішель і голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн підписали в Брюсселі угоду про вихід Великої Британії з Європейського союзу.

Ратифікація документа в Європейському парламенті запланована на 29 січня. Brexit запланований на 31 січня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: