США запровадили санкції проти Організації з атомної енергії Ірану

Читать на русском
Влада США запровадила санкції щодо Організації з атомної енергії Ірану і її керівника Алі Акбара Салехі.

Влада США запровадила санкції щодо Організації з атомної енергії Ірану і її керівника Алі Акбара Салехі.

Про це повідомило Міністерство фінансів США в четвер, 30 січня.

Нові обмеження пов'язані з указом президента США Дональда Трампа, «який націлений проти розповсюджувачів зброї масового ураження і їх прихильників", зазначив спецпредставник США по Ірану Брайан Хук, повідомляє Reuters.

За його словами, Організація з атомної енергії Ірану відігравала значну роль в порушенні Тегераном своїх ядерних зобов'язань.

«Вона перевищувала ліміт на запаси урану і рівень його збагачення, глава організації особисто оголосив про встановлення нових сучасних центрифуг, щоб розширити можливості зі збагачення урану», - додав Хук і нагадав, «президент Трамп прихильний до того, щоб не допустити отримання Іраном ядерної зброї».

Своєю чергою в Ірані заявили, що нові санкції США «свідчать про розпач Вашингтона». Представник Організації з атомної енергії Ірану Бехруз Камалванді висловив думку, що ці санкції «не мають ніякої цінності і є дитячими».

«Такі заходи не вплинуть на нашу ядерну програму. Вона триватиме в повну силу, виходячи з потреб Ірану» - сказав він.

Раніше про запровадження нових санкцій щодо Ірану Трамп заявив 8 січня, після того як Тегеран здійснив ракетну атаку на американську військову базу в Іраку у відповідь на вбивство за наказом президента США Кассема Сулеймані, генерал-лейтенанта і командувача спецпідрозділом Аль-Кудс в складі Корпусу Вартових Ісламської революції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: