Трамп повідомив про набрання чинності нових санкцій відносно Ірану

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що нові санкції щодо Ірану недавно були схвалені Федеральним казначейством і вже набули чинності.

Президент США Дональд Трамп заявив, що нові санкції щодо Ірану недавно були схвалені Федеральним казначейством і вже набули чинності.

«Це вже було зроблено. Ми посилили їх. Вони і дотепер були дуже серйозними, але нині вони ще значно зросли», - цитує Трампа CNN.

Про взапровадження нових санкцій щодо Ірану Трамп заявив 8 січня, після того як Тегеран здійснив ракетну атаку на американську військову базу в Іраку у відповідь на вбивство за наказом президента США Кассема Сулеймані, генерал-лейтенанта і командувача спецпідрозділом Аль-Кудс в складі Корпусу Вартових Ісламської революції.

Трамп в своєму відеозверненні до народу заявив, що жоден американець під час цього нападу не постраждав, а завдані об'єктам збитки він оцінив як мінімальні.

За словами американського лідера, «Іран, схоже, вирішив відступити, і це добре для всього світу».

«Ці потужні санкції будуть діяти, поки Іран не змінить свою поведінку», - сказав американський лідер.

Відносини США і Ірану загострилися після удару, завданого Сполученими Штатами в районі аеропорту Багдада в ніч на 3 січня. В результаті удару загинув командувач спецпідрозділом «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Касем Сулеймані.

Як відповідь в ніч на 8 січня з території Ірану були випущені десятки балістичних і крилатих ракет по американських базах Ейн-аль-Асад на заході Іраку і в Ербілі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: