В Італії не підтвердили коронавірус у пасажирів круїзного лайнера

Читать на русском
Результати аналізів на коронавірус двох пасажирів з круїзного корабля Costa Smeralda в Італії, який зупинився в четвер у порту міста Чівітавеккіа, негативні.

Результати аналізів на коронавірус двох пасажирів з круїзного корабля Costa Smeralda в Італії, який зупинився в четвер у порту міста Чівітавеккіа, негативні.

Про це повідомляє агенство Ansa 30 січня з посиланням на Національний інститут інфекційних хвороб імені Лаззаро Спалланцани в Римі.

Двоє туристів, чоловік і дружина, прибули з Гонконгу. Зараз вони ізольовані в бортовому медпункті. У жінки - підвищена температура і симптоми грипу. У її чоловіка немає симптомів вірусного захворювання, але його ізолювали в якості запобіжного заходу. Щоб виключити або підтвердити зараження новим типом коронавірусом, зразки аналізів пари відправляли в лікарню Спалланзані.

Раніше вже повідомлялося, що перші результати аналізів на новий тип вірусу у китаянки виявилися негативними.

У четвер Costa Smeralda місткістю до 6,5 тис. пасажирів не увійшов в порт Риму через карантин, який оголосили на борту. Лайнер причалив в 100 км від міста через підозри на респіраторне захворювання у туристів з Китаю.

За словами пасажирів корабля, його співробітники сповіщали їх про те, що приводів для занепокоєння немає, а персонал проводить санітарний контроль.

Наступна група туристів, близько 1 тис. осіб, повинна піднятися на борт лайнера, але її не пускають.

Спалах пневмонії, викликаної новим видом коронавірусу 2019 nCoV, сталася в кінці грудня 2019 року в місті Ухань в КНР. За даними на 30 січня в цій країні через вірус померли 170 оюлей, число заражених досягло 7771. На сьогоднішній момент вилікувалися близько 170 хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: