Комітет рекомендував Раді підтримати законопроект про медіа

Читать на русском
Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Раді підтримати за основу законопроект номер 2693 про медіа.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Раді підтримати за основу законопроект № 2693 про медіа.

Про це йдеться в картці законопроекту.

У свою чергу, Головне науково-експертне управління Апарату ВРУ рекомендувало передати цей проєкт закону за результатами розгляду в першому читанні на доопрацювання.

У висновку зазначено, що одним із недоліків законопроекту є відсутність правового регулювання діяльності журналістів.

Згідно із висновком доопрацювання потребують положення щодо ліцензування та реєстрації діяльності у сфері медіа (наприклад, випадки оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення). Аналогічне зауваження стосується і реєстрації іноземних лінійних медіа.

«Викликає сумнів регулювання дозволу на тимчасове мовлення на позаконкурсних засадах та на безоплатній основі, який видається строком на 1 рік. Законопроектом не передбачається, скільки разів поспіль може видаватись такий дозвіл», – зазначили в науково-експертному управлінні.

На думку управління, законопроект потребує суттєвого концептуального редагування щодо відповідальності за порушення законодавства у сфері медіа.

Також законопроект містить недоліки техніко-юридичного характеру.

Нагадаємо, у грудні в Раді був зареєстрований законопроект про ЗМІ.

У січні Мінкульт оприлюднив законопроект про дезінформацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: