США підтримали продовження транзиту російського газу через Україну

Читать на русском
США підтримують збереження транзиту російського газу через Україну. Про це йдеться в матеріалах Держдепу, опублікованих до візиту глави відомства Майка Помпео до Києва.

США підтримують збереження транзиту російського газу територією України.

Про це йдеться в матеріалах Держдепу, опублікованих до візиту глави відомства Майка Помпео до Києва.

Сполученим Штатам важлива енергетична незалежність України, йдеться в матеріалі. Крім того, збереження транзиту через Україну назвали стримуючим фактором проти подальшої російської агресії.

Нагадаємо, 20 грудня стало відомо, що Росія і Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу й врегулювання взаємних вимог. Він передбачає виплату російською компанією $2,9 млрд на користь українського підприємства за вже винесеним рішенням Стокгольмського арбітражу.

31 грудня «Газпром» і «Оператор ГТС України» у Відні підписали міжоператорську угоду щодо транзиту газу через українську територію після 31 грудня 2019 року. Очікується, що в 2020 році територією України пройде 65 млрд куб. м газу. Потім до 2024 року щорічні поставки будуть по 40 млрд куб. м.

Крім того, сторони домовилися про відмову Києва від нових позовів проти «Газпрому» і виплату російським холдингом $2,9 млрд на користь «Нафтогазу» за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: