Протестувальники перекрили рух біля Кабміну

Читать на русском
Акція протесту проти зміни трудового законодавства триває біля будівлі Кабінету міністрів у Києві.

Акція протесту проти зміни трудового законодавства триває біля будівлі Кабінету міністрів у Києві.

Її учасники повністю перекрили вулицю Михайла Грушевського в центрі столиці, повідомляє УНН в четвер, 30 січня.

Новий Трудовий кодекс: кому стане легше оформитися на роботуУрядовий законопроект пропонує можливість працювати віддалено, офіційно оформитися нянею або домогосподаркою. Звільняти стане легше.

За даними видання, в акції беруть участь близько тисячі осіб. Біля будівлі Кабміну встановили сцену. Деякі учасники акції скандують: «Милованова у відставку!».

«Акцію анонсувала профспілка працівників освіти. Вони незадоволені нормами законопроектів №2708 «Про працю» про можливість роботодавця звільняти кого-небудь коли-небудь і №2584 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» щодо додаткових підстав для звільнення», – йдеться в повідомленні.

Активісти передали представнику секретаріату Кабміну резолюцію з вимогами відкликання цих законопроектів. Очікується, що акція протесту триватиме до 16:30.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року уряд схвалив законопроект про працю. За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, документ передбачає збільшення кількості легальних робочих місць.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що новий трудовий кодекс кращий за попередній, але його ще треба допрацювати.

Також міністр економіки Тимофій Милованов пояснив, що в законопроекті «Про працю» йдеться про можливість звільняти працівника за ініціативою роботодавця, але немає інформації, що це повинно відбутися без пояснення причин.

«Слово і Діло» проаналізувало, які нововведення пропонуються в ініціативі Кабміну Гончарука, що має назву проєкт Закону «Про працю».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: