Через негоду в Чехії знеструмлено 15 тис. будинків

Читать на русском
У Чехії ураганний вітер  знеструмив щонайменше 15 тисяч домогосподарств, пошкодив автомобілі і повалив десятки дерев та електроопор.
Фото Novinky.

У Чехії ураганний вітер знеструмив щонайменше 15 тисяч домогосподарств, пошкодив автомобілі і повалив десятки дерев та електроопор.

Перші блискавки та ураганний вітер були зафіксовані у вівторок, 28 січня, у регіоні Хеб на кордоні з Німеччиною і згодом дісталися Праги, зачепивши також Устецький, Ліберецький, Плзенський краї, пише Novinky.

Штормовий вітер і хуртовини: синоптики попередили про різку зміну погодиПогода - сніг 29 січня та вдень 31 січня значний сніг, хуртовини, на Закарпатті значний дощ з мокрим снігом, приріст снігового покриву 20-30 см; на дорогах ожеледиця.

Метеорологи відзначають, що блискавки в січні не є звичайною справою для Чехії, але таке інколи трапляється на перетинах важливих холодних фронтів.

У багатьох місцях дерева падали на дроти ліній електропередач, сталося 14 аварій на високовольтних лініях.

Найсерйозніша ситуація склалася у Кладно, Беруні та на заході Праги. Торкнулася негода Карлово-Варського краю.

Пожежники у Празі та Центральній Чехії виїжджали на виклики десятки разів. Їм довелося підіймати дерева та бігборди, що впали на дахи та автомобілі, розчищати дороги.

Нагадаємо, через ускладнення погодних умов, яке очікується в Україні до кінця січня, можливе порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, очікується помірний сніг 29 січня, та вдень 31 січня значний сніг, хуртовини, на Закарпатті значний дощ з мокрим снігом, приріст снігового покриву 20-30 см; на дорогах ожеледиця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: