Карта ООС: ситуація на сході України на 29 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 29 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Російсько-окупаційні війська упродовж доби, що минула загалом 12 разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Упродовж минулої доби у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали бойові поранення.

Луганський напрямок

Тут відбулося 8 прицільних ворожих обстрілів.

Половину з них обліковано в районі Новотошківського, де противник у період з о пів на першу дня до 16:35 з боку окупованого Голубівського вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а згодом випустив 26 мін 120-го калібру та 5 мін з міномету калібру 82 мм.

По наших позиціях неподалік Новолуганського двічі за добу – вночі зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а увечері з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї – окупанти відкривали вогонь з боку Доломітного.

Біля населеного пункту Оріхове російсько-окупаційні війська вдень понад годину вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

З 19:00 поблизу Троїцького упродовж півгодини лунав ворожий автоматичний гранатомет.

Донецький напрямок

Там противник порушив режим тиші 4 рази.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Лебединського окупанти у першій половині дня з боку Саханки двічі обстріляли з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

В районі Березового після 17:00 ворог вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

А після 21:00 вогнем зі стрілецької зброї провокував військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Василівки.

Обстановка на сьогодні, 29 січня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тричі.

На Луганському напрямку після 11:00 противник з боку населеного пункту Голубівське зі 120-мм міномету обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік Оріхового та Новотошківського.

На Донецькому напрямку з 10:30 окупанти з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї 40 хвилин вели вогонь по позиціях наших військ в районі населеного пункту Піски.

За наявною на цей час інформацією, в результаті сьогоднішніх ворожих обстрілів втрат з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: