Німеччина підтвердила перший в Європі випадок передачі коронавіруса від людини до людини

Читать на русском
Німецькі лікарі підтвердили перший в Європі випадок передачі коронавіруса від людини до людини і розповіли про обставини, за яких відбулося зараження.

Німецькі лікарі підтвердили перший в Європі випадок передачі коронавіруса від людини до людини і розповіли про обставини, за яких відбулося зараження.

33-річний мешканець Штокдорфа (що біля Мюнхена) не відвідував Китай, медики впевнені, що коронавірусом 2019-nCoV його заразила колега, яка приїхала з КНР.

Як повідомляє Die Zeit, баварець працює в компанії Webasto, кілька тижнів тому він спілкувався з мешканкою КНР, яка відвідувала з робочих питань центральний офіс в Штокдорфі.

Вже після повернення до КНР 23 січня в неї діагностували коронавірус. Імовірно, вона заразилася вірусом у Шанхаї, під час поїздки до батьків, які раніше проживали в Ухані.

Інфікований баварець перебуває в медичному ізоляторі мюнхенської клініки, його стан оцінюється як задовільний. За словами медиків, у пацієнта немає явно виражених респіраторних симптомів.

Лікарі проводять невідкладне обстеження людей, з якими контактували двоє носіїв коронавіруса. Також перевіряється дитячий садок, куди ходять діти зараженого чоловіка.

Медики вперше підтвердили зараження коронавірусом у Німеччині в ніч на вівторок, 28 січня.

За останніми даними, у Китаї зареєстровано понад 4,6 тисячі випадків зараження новим коронавірусом. Померли 106 осіб. Крім Китаю, хворі виявлені ще в 14 країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: