Україна припиняє авіасполучення з Китаєм

Читать на русском
Україна з наступного тижня припиняє пряме авіасполучення з Китаєм через ризик поширення коронавірусу.

Україна з наступного тижня припиняє пряме авіасполучення з Китаєм через ризик поширення коронавірусу.

Про це у вівторок, 28 січня, заявив в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін.

«Ви чули, що єдине пряме сполучення з Китаєм перевізник оголосив, що він припиняє, поки ситуація не зміниться. З 3 лютого у нас не буде прямого сполучення», - заявив Кузін.

У свою чергу, директор Директорату громадського здоров'я МОЗ Андрій Скіпальський повідомив, що в аеропорту «Бориспіль» посилили заходи по перевірці літаків з Китаю:

«Були посилені сьогодні заходи і, власне, крім епідеміологів санітарно-карантинних підрозділів Міністерства охорони здоров'я, була також бригада екстреної допомоги Міністерства охорони здоров'я в аеропорту Бориспіль, коли був прийнятий прямий літак», - сказав Скіпальський.

Він зазначив, що зараз ведеться робота, щоб ввести на борту літаків з Китаю скринінгові анкети для прямих рейсів, і ведеться розмова про непрямі рейси, де також будуть введені скринінгові анкети з метою інформування пасажирів і збору відповідних даних про підозри на коронавірус. Також розробляється алгоритм реагування та виявлення хвороби.

«Також дуже багато звернень, пов'язаних з можливим ризиком інфікування, але жоден з цих випадків не був пов'язаний з візитом або з туризмом до міста Ухань КНР. Тому, жоден з тих випадків, про які було повідомлено на території України, він не був віднесений навіть до категорії підозрілих випадків», - сказав Кузін.

Також нагадаємо, в «Борисполі» пасажирам з Китаю міряють температуру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: