В Україні коронавірусу немає – Скалецька

Читать на русском
Станом на 26 січня в Україні не зареєстровано випадків зараження коронавірусом. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Станом на 26 січня в Україні не зареєстровано випадків зараження коронавірусом.

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, передає пресслужба президента України.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.
  Міністр повідомила, що зараз в Україні не зафіксовано випадків зараження цим вірусом. Виявлені випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.   За словами міністра охорони здоров'я, на даний час постійно працює оперативний штаб за погодженням необхідних медичних та міжвідомчих дій. МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, і лабораторій.

«Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування і діагностики. Є готовність у лабораторіях і по тест-системах для виявлення і виключення підозрілих випадків... Взаємодія із міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна», - зазначила Скалецька.   Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що налагоджена постійна оперативна комунікація із прикордонною службою, зокрема у аеропортах, підготовлено інструкцію, як реагувати і перевіряти пасажирів. Ляшко також запевнив, що в Україні готові лікувати вірус, якщо він буде виявлений.

Раніше медики назвали головні симптоми коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: