Сепаратисти блокують патрулі ОБСЄ – штаб ООС

Читать на русском
Незаконні збройні формування вже четвертий день блокують пересування автомобілів спостерігачів ОБСЄ в районі Петрівського.

Сепаратисти на Донбасі блокують пересування спостерігачів ОБСЄ біля ділянок розведення сил на Донбасі.

Про це в суботу, 25 січня, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

Відзначається, що 24 січня на блокпосту приблизно за 3 км на північ від ділянки розведення сил і засобів у районі населеного пункту Петрівське представники незаконних збройних формувань знову заборонили патрулю місії проїзд на південь у напрямку до цього населеного пункту.

«Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ біля ділянок розведення сил і засобів з боку збройних формувань», - йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

У звіті СММ відзначається, що в результаті спостерігачі не мали можливості провести моніторинг району і дістатися до камери СММ. Представники патруля СММ заявили, що цивільні автомобілі в цей час вільно проїжджали через блокпост в обох напрямках.

«Такі дії тривають четвертий день поспіль і можуть мати на меті приховати діяльність збройних формувань та порушення Мінських домовленостей», - звертає увагу Українська сторона СЦКК.

Раніше повідомлялося, що сепаратисти обмежили пересування патрулів місії ОБСЄ через чотири блокпости.

За день до цього глава ОБСЄ відвідав Станицю Луганську. Еді Рама пообіцяв, що зробить усе можливе для того, щоб досягти стійкого перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: