В Ірані розповіли, коли ухвалять рішення щодо чорних скриньок

Читать на русском
Іранський уповноважений з розслідування авіакатастрофи повідомив главі РНБО України, що остаточне рішення буде прийнято після його доповіді владі країни.

Влада Ірану прийме остаточне рішення про подальшу роботу з чорними скриньками літака МАУ після доповіді іранської делегації керівництву країни про результати візиту в Україну.

Про це в четвер, 23 січня, повідомляє пресслужба Ради національної безпеки і оборони України.

Відзначається, що сьогодні глава РНБО Олексій Данилов зустрівся з іранським уповноваженим з розслідування авіакатастрофи з питання роботи експертної групи. Данилов підкреслив особливу важливість питання отримання Україною чорних скриньок.

«Своєю чергою, іранський уповноважений з розслідування авіакатастрофи зазначив, що остаточне рішення щодо подальшої роботи із засобами реєстрації польотної інформації буде прийнято після доповіді іранської делегації керівництву країни про результати візиту в Україну і з урахуванням вимог статті 26 Чиказької конвенції та Програми 13 до неї», - йдеться в повідомленні.

Секретар РНБО України наголосив на повній технічній готовності України забезпечити необхідний комплекс робіт для дослідження чорних скриньок.

Варто відзначити, що Україна кілька разів зверталася до Тегерана з проханням передати чорні скриньки, але досі їх не отримала. Хоча міністр транспорту Ірану Мохаммадом Есламі на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським напередодні пообіцяв, що Україні повернуть самописці та уламки літака.

Напередодні влада Ірану заявила, що розшифрування бортових самописців українського лайнера, що розбився в Тегерані, буде проведено на території Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: