Літак МАУ був збитий двома ракетами Tor-M1 в Ірані – звіт

Читать на русском
Літак МАУ 8 січня був збитий двома ракетами Tor-M1 класу земля-повітря. Про це свідчать дані другого попереднього звіту про розслідування.

Літак Міжнародних авіаліній України 8 січня був збитий двома ракетами Tor-M1 класу «земля-повітря» малого радіусу дії.

Про це свідчать дані другого попереднього звіту про розслідування Організації цивільної авіації Ірану, передає Bloomberg.

Літак вилетів з Тегерану о 6:12 за місцевим часом і втратив зв'язок з авіадиспетчером на висоті 2,4 км. З екранів вторинного спостереження лайнер зник о 6:15, а з первинного - о 6:18.

Пролетівши повз житловий район, літак торкнувся землі у громадському парку. Він розірвався на частини, коли рухався через футбольне поле, сільгоспугіддя і сади.

У звіті йдеться, що «чорні скриньки» лайнера є одними з найпередовіших у своєму класі у світі, а в Ірану немає коштів для їх декодування. Водночас французькі й американські агентства із розслідування авіаційних подій відмовилися відправляти в Іран необхідне обладнання для розшифровки.

Нагадаємо, голова Верховного суду Ірану Ебрахим Раїси заявив, що влада країни повинні терміново виконати свої зобов'язання по компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака МАУ.

Як відомо, авіакатастрофа в Ірані сталася 8 січня. Лайнер компанії МАУ виконував міжнародний рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Через кілька хвилин після зльоту його збив Корпус вартових ісламської революції Ірану, нібито переплутавши з літаком Сполучених Штатів. Жертвами катастрофи стали 176 осіб, серед яких 11 українців.

Тіла українців, які загинули в авіакатастрофі в Ірані, доставили в Україну 19 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: