У МВС назвали кількість вилученої за рік зброї

Читать на русском
Протягом 2019 року в Україні вилучили майже 1900 одиниць вогнепальної зброї різних систем і модифікацій.

Протягом 2019 року в Україні вилучили майже 1900 одиниць вогнепальної зброї різних систем і модифікацій.

Про це у вівторок, 21 січня, заявив начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції Василь Неволя, повідомляє прес-служба МВС.

Сергій МандзійНародний депутат України
Мандзій в передвибочій програмі пообіцяв законодавчо врегулювати право володіння зброєюСказано 19 червня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

За його словами, було вилучено 81 кулемет і реактивні системи, а також понад 162 тисячі набоїв, 1934 гранати, 25 мін, 1832 боєприпаси.

Неволя зазначив, що основним каналом потрапляння нелегального зброї на територію України залишаються тимчасово непідконтрольні Києву території.

Перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Никифоренко зазначив, що контрабанда зброї - серйозний виклик для безпеки країни, особливо в умовах війни.

За словами Никифоренка, основними факторами, які "впливають на контрабанду засобів терору, є: масштабні незаконні поставки зброї в окуповані райони Донецької і Луганської областей і неконтрольований її рух, складна соціально-політична і криміногенна ситуація в східних і південних регіонах України, високий рівень криміналізації протиправної діяльності і одночасно низький рівень економічного розвитку прикордонних регіонів". При цьому Никифоренко запевнив, що немає загрози контрабанди зброї і вибухівки з України

Раніше в Запорізькій області через вибух гранати загинуло 2 людини.

Також в «Борисполі» у пасажира вилучили гранату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: