Україна та Грузія поскаржилися на РФ до Міжнародної морської організації

Читать на русском
Делегації України та Грузії опротестували в Міжнародній морській організації (IMO) незаконну діяльність Росії в Чорному та Азовському морях.

Делегації України та Грузії опротестували в Міжнародній морській організації (IMO) незаконну діяльність Росії в Чорному та Азовському морях.

Про це повідомляє прес-служба посольства України у Великій Британії.

Україна та Грузія як члени IMO звернули увагу інших держав-членів цієї організації на протиправну діяльність Росії, яка перешкоджає пошуково-рятувальним операціям в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.

Спільний документ офіційних Києва і Тбілісі підтримали делегації країн ЄС і США.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, що Україна опротестувала незаконні дії РФ щодо розширення радіостанцією НАВТЕКС-Новоросійськ району обслуговування в Азовському морі і в Керченській протоці. Про це повідомляється на сайті міністерства.

Оголошення навігаційної інформації про безпеку мореплавання в цьому районі має поширювати винятково українська радіостанція НАВТЕКС-Бердянськ, розповів глава української делегації, заступник постійного представника України при ІМО Віталій Мошковський.

Україна висловила протест у Лондоні під час засідання сьомої сесії Підкомітету з навігації, радіозв'язку, пошуку і порятунку Міжнародної морської організації.

Коли буде розглянуто скаргу — не повідомляється.

Нагадаємо, що Україна домовляється про пояс безпеки біля Чорного моря. Пояс безпеки необхідний через погіршення агресивних дій Росії в регіоні, заявили в Міноборони. Тому Україна веде переговори з партнерами, щоб убезпечити регіон.

Також повідомлялося, що НАТО збільшило присутність в Чорному морі. Тільки протягом поточного року Альянс провів п'ять великих навчань в регіоні Чорного моря, сказав Йенс Столтенберг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: