Україна направила повторні звернення до шести країн для спільного розслідування катастрофи МАУ

Читать на русском
Офіс генерального прокурора повторно звернувся до шести країн для спільної слідчої групи в розслідуванні катастрофи літака МАУ біля Тегерана.

Офіс генерального прокурора повторно звернувся до шести країн для спільної слідчої групи в розслідуванні катастрофи літака МАУ біля Тегерана.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Прохання були надіслані з урахуванням домовленостей, досягнутих 16 січня 2020 року у Лондоні під час зустрічі Міністрів закордонних справ України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану, де також була прийнята спільна заява з приводу катастрофи літака МАУ в Ірані.

«У четвер, 16 січня 2020 року, Офіс Генерального прокурора повторно звернувся до компетентних органів Канади, Франції, Швеції, Німеччини, Великобританії та Ірану з проханням розглянути можливість участі представників їх компетентних органів у спільній слідчій групі в рамках кримінального розслідування за фактом авіакатастрофи літака Boeing 737 рейсу PS 0752 Тегеран-Київ авіакомпанії Міжнародні авіалінії України», — йдеться у повідомленні.

Літак МАУ рейсу Тегеран-Київ був збитий вранці 8 січня відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. В результаті загинули всі 176 осіб на борту.

Серед загиблих — 11 громадян України. Більшість жертв були громадянами Ірану та Канади.

На четвертий день після катастрофи Іран офіційно визнав, що літак МАУ збили його військові, які помилково сприйняли його за ворожу ціль.

Тіла 11 загиблих в катастрофі МАУ українців ідентифіковані, Іран готовий передати їх.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: