Трамп і Ердоган поговорили про збитий в Ірані літак МАУ

Читать на русском
Президенти США і Туреччини Дональд Трамп і Реджеп Ердоган у середу, 15 січня, провели телефонні переговори.

Президенти США і Туреччини Дональд Трамп і Реджеп Тайіп Ердоган у середу, 15 січня, провели телефонні переговори.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Лідери обговорили ситуацію в сфері безпеки в Сирії, Лівії, а також протести в Ірані і авіакатастрофу літака МАУ в Ірані.

Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» (МАУ) зазнав аварії 8 січня. Літак прямував з Тегерана до Києва і впав за дві хвилини після вильоту. На борту перебувало дев'ять членів екіпажу і 167 пасажирів, усі вони загинули.

Спочатку Іран заперечував свою причетність до інциденту, але 11 січня визнав свою провину. Глава іранського МЗС Джавад Заріф заявив, що лайнер був ненавмисно збитий ракетою через «людську помилку». У Корпусі вартових ісламської революції (КВІР, ВС Ірану) пояснили, що система ППО країни прийняла лайнер за крилату ракету, а в оператора зв'язку було п'ять секунд на ухвалення рішення, і він зробив неправильний вибір.

Президент Ірану Хасан Роухані в телефонній розмові із Зеленським приніс вибачення, висловив співчуття і пообіцяв покарати винних. 14 січня стало відомо про арешт кількох людей у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: