Меркель анонсувала конференцію щодо конфлікту в Лівії

Читать на русском
Міжнародна конференція з питань мирного врегулювання у Лівії має відбутися у Берліні 19 січня.

Міжнародна конференція з питань мирного врегулювання у Лівії має відбутися у Берліні 19 січня.

«Канцлер Ангела Меркель за погодженням з Генеральним секретарем ООН вирішила запросити в неділю, 19 січня 2020 року, в Берлін у відомство канцлера на конференцію по Лівії на рівні глав держав та урядів», - сказано у повідомленні уряду ФРН.

Меркель запросила такі країни та організації: США, Росію, Великобританію, Францію, Китай, Об'єднані Арабські Емірати, Туреччину, Республіку Конго, Італію, Єгипет, Алжир, а також ООН, Європейський Союз, Африканський Союз та Лігу Арабських держав.

Прем'єр-міністр Лівії Фаєс Аль Саррай і генерал Шаліфа Хафтар також запрошені до Берліна.

Метою цього процесу є підтримка зусиль ООН щодо суверенної Лівії та внутрішнього процесу примирення в Лівії за допомогою групи держав та міжнародних організацій.

Нагадаємо, в 2011 році в Лівії почалися народні протести, які з часом перейшли в громадянську війну. Через громадянську війну та іноземної інтервенції владу над більшою частиною території країни отримала Перехідна національна рада.

У вересні 2015 року сторони конфлікту дійшли згоди про створення уряду національної єдності Лівії. Проте, громадянська війна за участю різних угруповань триває.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: