У «Нафтогазі» розповіли, коли оплатять податки від Стокгольма

Читать на русском
Нафтогаз у першому кварталі 2020 року планує сплатити податки з 2,9 млрд доларів, отриманих від російського Газпрому на виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

«Нафтогаз» у першому кварталі 2020 року планує сплатити податки з 2,9 млрд доларів, отриманих від російського «Газпрому» на виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомив глава правління «Нафтогаз» Андрій Коболєв.

За його словами, «Нафтогаз» залишається найбільшим джерелом доходів державного бюджету. У минулому році він сплатив понад 120 млрд грн податків та дивідендів.

«Надходження від «Нафтогазу» — це близько 16% загальних доходів державного бюджету у 2019 році. Є привід для гордості. Але така залежність бюджету від однієї, хай і великої, компанії, містить серйозні ризики. Треба прискорювати реформи, щоб таких великих платників, як «Нафтогаз», Україна мала хоча б п’ять чи шість», — написав Коболєв.

Також він додав, що вже у першому кварталі «Нафтогаз» планує сплатити податки з 2,9 млрд доларів, які він отримав від російського «Газпрому» на виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Наприкінці грудня 2019 року російський газовий монополіст «Газпром» виплатив НАК «Нафтогаз України» $2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: