Карта ООС: ситуація на сході України на 12 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12 січня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

10 січня загальна обстановка на лінії бойового зіткнення загострилася. В районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська здійснили вдвічі більше обстрілів позицій Українських героїв, порівняно з позаминулою добою. Загалом окупанти порушили вчора режим тиші 13 разів. При цьому ворог активно застосовував артилерію та міномети, свідомо ігноруючи Мінські угоди.

Загалом протягом 10 січня російсько-окупаційні війська, відверто та нахабно демонструючи зневагу до Мінських угод, випустили по позиціях захисників України 75 мін калібрів 120 та 82 мм, та здійснили 14 пострілів з артилерії 122-го калібру.

Наші мужні захисники, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, та неухильно дотримуючись Мінських угод, вели адекватні оборонні дії, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: